Balkan : Uplati mi 22.000 eura ili ću objaviti naš pornić na internetu !

Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama, gradu na sjeveru Crne Gore, na poticaj hrvatskih kolega podiglo je optužnicu protiv N.T. (60) zbog sumnje da je ucjenjivao B. Z. (65) iz Pule s kojom je neko vrijeme bio u vezi, doznaje Dubrovački vjesnik.  

List Pobjeda piše kako se Rožajac tereti za prijetnje Puljanki da će njezine nage fotografije, koje je imao u svom mobitelu, objaviti na internetu, ako mu ne isplati 5.500 eura. Inače, to mu je bila već druga ucjena za iste fotografije jer je od nje već lani tražio isplatu 2.000 eura, ali mu je posredstvom Erste banke u Rijeci u julu prošle godine Puljanka uplatila 1.000 eura. 

Rožajac se s Puljankom u dva navrata našao u Tivtu, a ponovo ju je u septembru prošle godine ucijenio i taj put s 5.500 eura, prijeteći da će njezine fotografije poslati njenom sinu i bratu te ostalim prijateljima, čije je brojeve telefona uzeo tokom susreta u tivatskom hotelu 'Mimoza'.



 Prestrašena žena mu je u septembru uplatila 2.000 te još 3.500 eura, ali je beskrupuloznom Rožajcu to bilo malo te ju je u oktobru prošle godine preko Facebook profila ponovo ucijenio, taj put tražeći čak 22.000 eura! 

Čak je zaprijetio kako će "od materijala koji ima napraviti pornografski film i objaviti ga na internetu". Međutim, zanimljiva je i Crnogorčeva obrana tokom saslušanja kod državnog tužioca: pravdao se da prema osobi koju je upoznao preko Facebooka "nije imao zle namjere niti je ucjenjivao, nego je novac uzimao na zajam", piše Dubrovački vjesnik..

Izvor : Avaz

Objavi komentar

0 Primjedbe