OVIH DESET SNOVA NE BISMO SMJELI IGNORIRATI



Na ovih 10 snova morate obratiti pažnju:
1. Letenje: Snovi o letenju često ukazuju na našu potrebu da ostvarimo ambicije. Gdje idete? Kako ćete tamo dospjeti? Imate li problem s putovanjem kroz život?, pitanja su koja si trebate postaviti. Iako snovi o letenju gotovo u pravilu “pobjegnu” u trenutku kada se probudimo, ostavljaju za sobom snažne poruke – onu o slobodi i o mogućnosti da učinimo što god želimo, da se ne bojimo jer smo na dobrom putu.
2. Slapovi: Snovima o vodi obično se prenosi emocionalno stanje našeg uma. Voda simbolizira čišćenje i čistoću. Stoga je, primjerice, san o slapu odličan znak. Predstavlja novi početak. Ako vidite slapove u snovima, zapitajte se ova pitanja: Je li slap malen ili velik? Kako doživljavate prepreke? Je li slap u mračnoj šumi ili na prekrasnoj plaži?
3. Zubi: Snovi u kojima zubi “igraju glavnu ulogu” su vrlo česti. Međutim, nisu svi takvi snovi simbol starenja. “Čupanje” zuba simbolizira nešto što treba izaći, dok pokvareni zubi simboliziraju zadržavanje straha i tjeskobe. Ako, pak, sanjate najtipičniji od svih snova o zubima – onaj u kojemu vam zubi ispadaju – refleksija je to o nekoj novoj situaciji koja kod vas uzrokuje stres: novi posao, strah od gubitka, nedostatak snage u odnosima, ili laži koje se čuvaju skrivene duboko u nama. Ako vidite zube u snovima, zapitajte se ova pitanja: Kako se osjećate zbog svojih zuba? Čuvajući svoje zube, njegujemo svoje zdravlje… Kako njegujete svoj život?



4. Smrt: Sanjati smrt je jako značajan san. Svi ga se uplaše, ali to je dobar san. Sanjati smrt obično simbolizira završetak nečega. Smrt je prestanak rada dijelova ega. Tu je smrt tjeskobe i ljutnje. Smrt situaciji. Također, moguće je da takav san simbolizira smrt nekog vašeg lošeg dijela karaktera ili da je to znak umiranja odnosa koji nije dobar i koji vas ne čini sretnim. San o smrti ili umiranju najčešće se događa kada smo u životnoj fazi mijenjanja samih sebe. Zapitajte se: Umirete li vi u snu? Je li to bio netko do koga vam je stalo?


5. Trudnoća: Sanjati trudnoću simbolizira veliki rast i razvoj što može biti usmjereno na buduće projekte i želje. Ako vizualizirate trudnoću u svojim snovima, zapitajte se ova pitanja: Što pokušavam napraviti? Koja je to transformacija u tvom životu? Jeste li možda trudni? Inače, snovi o trudnoći mogu dovesti do plodnih ideja kako za posao, tako i za vaše privatne odnose.6. Kuće: Snovi o kućama simboliziraju nas i različite aspekte naše osobnosti. Ovisno o vrsti kuće ili o različitim sobama tumačenja naše osobnosti se mogu produbiti. Kuće je znak sigurnosti i udobnosti. Potkrovlje simbolizira skrivene uspomene, dok podrum može značiti intuiciju nesvjesnog uma. Ako vidite kuću u svojim snovima, zapitajte se: Kako se brinuti za svoje tijelo? Kako vidite sebe u svijetu? Nedostaje li vam osjećaj pripadnosti? Da li ima nešto što biste voljeli promijeniti oko svog doma?
7. Novac: Snovi o novcu mogu nam omogućiti da se probudimo sa zahvalnošću. Naime, sanjati novac je san o sreći i o tome što mi mislimo koliko vrijedimo. Zgoditak na lutriji simbolizira promjene u načinu života, a san o davanju novca je strah od gubitka. Takvi snovi odnose se na srž naše emocije prema bogatstvu i blagostanju. Financijska stabilnost ili gubitci su često najvažniji čimbenici u našim životima. Ako vidite novac u svojim snovima, zapitajte se: Da li ste na putu da izgubite posao? Jeste li u dugovima? Što biste učinili da dobijete na lotu? Odnos sa financijama je onaj koji rijetko napušta um tijekom buđenja. Novac simbolizira protok života.



8. Preljub: Sanjati preljub označava seksualnu želju i poriv koji su potisnuti ili trebaju biti izraženi. I ovi snovi puno govore o emotivnom odnosu u kojem ste se našli, o vašim strahovima, poljuljanom samopouzdanju i nesvjesnom prihvaćanju problematičnog odnosa. Ako sanjate preljub, zapitajte se: Bojite li se gubitka voljene osobe? Jeste li zadovoljni u svom odnosu? Kako se osjećate u svom tijelu i oko svojih želja?

9. Vatra: Snovi o vatri mogu imati nekoliko značenja ovisno o kontekstu sna. Ako vidite vatru na udaljenosti to simbolizira želju i transformaciju, a igranje s vatrom može biti upozorenje od rizičnih aktivnosti. Ako je san počeo požarom, to simbolizira srdžbu koju ste potisnuli. Zapitajte se: Da li izbjegavam rizične situacije? Da li provodim dane gaseći požare?
10. Golotinja: Snovi na ovu temu su vrlo česti. Oni su prije svega povezani sa našim strahovima o otkrivanju. Ako je san o nekoj drugoj osobi koja je gola to znači “golu istinu” o nekoj situaciji. Također, može značiti i gubitak poštovanja. Golotinja znači prihvaćanje nesavršenosti i nedostataka. Zapitajte se: Sramite li se svog tijela, sramite li se toga tko ste? Ako ste goli u snu, bojite li se toga da se vidi tko ste vi zapravo? Snovi predstavljaju epizode naših života i stečenih iskustava. Mogu se analizirati na milijun načina, ali sanjar je jedini onaj koji može doći do prave istine i tumačenja svojih snova, eventualno uz pomoć stručnjaka. Znači, da bismo mogli doznati što nam poručuju, moramo prethodno dobro poznavati sebe. Kada sanjate često, to je dobar znak, znači da vam intuicija radi i da ste na dobrom putu rješavanja svojih problema. I da su vam um, tijelo i duh isprepleteni. Zaključimo…
“Snovi… uvijek su u potrazi izraziti nešto što ego ne zna i ne razumije.” – Carl Jung.

Izvor : Zivim

Objavi komentar

0 Primjedbe