Header AD

EVO ZAŠTO UBICA ZVEZDE "GRANDA" JOŠ NIJE UHAPŠEN Istraga ubistva pevačice vođena kao rijaliti


Smenjeni načelnik Dragan Kecman i vrh policije slažu se u jednom - istraga ubistva Jelene Marjanović vođena je izuzetno traljavo.

Kecman je s mesta načelnika Uprave kriminalističke policije smenjen u četvrtak, dva i po meseca od ubistva Jelene Krsmanović.
U vrhu policije, kako „Blic“ saznaje, njemu je zamereno da policija nije uradila dobro uviđaj na mestu na kojem je pevačica nestala.
- Umesto da ograde ceo prostor, na nasipu su se šetali novinari, porodica Marjanović, komšije. Tragovi su počeli da se skupljaju tek sutradan, kada je Jelenino telo nađeno u kanalu. Loš uviđaj omeo je dalju istragu - kaže za „Blic“ izvor iz policije.
S druge strane, Dragan Kecman je u saopštenju koje je prosledio medijima optužio upravo svog naslednika za aljkavu istragu. Kecman tvrdi da nije on odgovoran za „rijaliti istragu ubistva pevačice“ i da neće da odgovara za tuđe greške. On je upitao gde je njegova odgovornost, u tome što je njegov „naslednik, nametnuti zamenik, mimo njegove saglasnosti, a na osnovu direktive iz vrha MUP-a, vodio slučajeve umesto njega“.
- Pitam se za šta je on danas nagrađen? Za koje profesionalne uspehe? Za rijaliti istragu ubistva pevačice Jelene Krsmanović? Nije on rešavao nerešene slučajeve, i one novijeg datuma i one iz prethodnih 20-ak godina. To sam činio ja - navodi razrešeni načelnik.
Kecman se u saopštenju medijima na kraju zapitao i da li njegova smena ima neki drugi cilj.
- Da li je moje razrešenje poruka ubicama novinara i građana ove zemlje da sada opet mogu bez ikakvih prepreka da likvidiraju one koji drugačije misle? - zapitao se Kecman u saopštenju.
Ratko Kostić, koji se nezvanično pominje kao novi načelnik Uprave kriminalističke policije, trenutno je na funkciji pomoćnika načelnika beogradske policije.
Tražio sam uviđaj u Savamali
Dragan Kecman tvrdi da nema nikakve veze sa slučajem Savamale.
- Odmah nakon rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, insistirao sam na uviđaju i jedini ukazivao na potrebu za tim - naveo je Kecman.
Kecman tvrdi i da je kao član Komisije za istraživanje ubistava novinara nastojao da utvrdi istinu i da „nekome smeta što je istraga na korak od rešenja ubistva novinara Milana Pantića“.
S druge strane, u vrhu MUP-a ostaju pri mišljenju da Kecman nije dobro radio.
- On je doveden zbog rešenja pokušaja ubistva Milana Beka. Za godinu i po dana, on slučaj nije rešio, a juče je pala i optužnica protiv Maje Adrovac - kažu u MUP-u.
Oni navode da nisu rešena ubistva Dragana Jelinovića Jelketa i advokata Vladimira Zreleca, kao ni nestanak vlasnika „Pink taksija“, eksplozija bombe pod džipom Vladimira Karana.
Rebić: Rešiti ubistva novinara
Direktor policije Vladimir Rebić saopštio je juče da Dragan Kecman nije smenjen zbog slučaja Savamale.
- Kecman je upućen u sedište MUP-a kako bi se, zbog važnosti slučajeva ubijenih novinara, posvetio njihovom rešavanju. Obavljajući dve funkcije, Kecman nije mogao da pruži maksimalan doprinos. Napravljen je pomak u rasvetljavanju ubistava Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, i taj rad je potrebno nastaviti - naveo je Rebić.
IZVOR : BLIC 


EVO ZAŠTO UBICA ZVEZDE "GRANDA" JOŠ NIJE UHAPŠEN Istraga ubistva pevačice vođena kao rijaliti EVO ZAŠTO UBICA ZVEZDE "GRANDA" JOŠ NIJE UHAPŠEN Istraga ubistva pevačice vođena kao rijaliti Reviewed by Javor NagMag on 14:36 Rating: 5

Nema komentara