Sud zabranio da se uda za 50 godina mladeg muskarca



FOTO: pixabay.com Sud u švajcarskom kantonu Vaud odbio je da izda dozvolu za brak 71-godišnjoj švajcarskoj penzionerki, inače prabaki, koja je željela da se uda za 21-godišnjeg vjerenika, inače iz Tunisa. 

Prema pisanju švajcarskih medija, sud kantona Vaud odbio je da izda dozvolu za vjenčanje jer su uvjereni da ovaj brak nema veze sa ljubavlju, već činjenicom da mladić iz Tunisa želi da se doseli u Švajcarsku.

 Ipak, ova švajcarska penzionerka tvrdi da je istinski zaljubljena u mladića iz Tunisa, kojeg je upoznala preko interneta kad je njemu bilo svega 18 godina. "Oboje volimo rep, volimo da šetamo po prirodi i imamo iste ideje", rekla je ova sekretarica u penziji, koja iza sebe ima jedan brak. Istina, i njen prethodni suprug je bio mlađi od nje, ali "zanemarivih" 13 godina. 
S obzirom na to da su se upoznali preko interneta, a da on nije mogao da dođe u Švajcarsku, ona je prošle godine odlučila da ode u Tunis i lično ga upozna. Zahtjev za dozvolu za vjenčanje su predali u švajcarskoj ambasadi u Tunisu. Međutim, krajem aprila su došle obeshrabrujuće vijesti iz kantonalnog suda, gdje su uvjereni da je riječ o "emotivnoj prevari s ciljem useljenja u Švajcarsku". 

Inače, prema švajcarskom zakonu, svi oni koji žele da se vjenčaju moraju predati molbu lokalnoj administraciji, koja treba da ustanovi da li parovi ispunjavaju sve neophodne zahtjeve za stupanje u brak, nakon čega se vjenčanje odobrava.

 Jedan od bitnih uslova jeste da se ne radi o "izigravanju zakona čiji je cilj omogućavanje prebivališta stranim državljanima", što je ovdje imalo presudnu ulogu. Švajcarski mediji su uspjeli stupiti u kontakt i sa mladićem iz Tunisa, koji kaže da mu ne smeta razlika od 50 godina. "Pa ne mislimo imati djecu. Volim je i želim da živimo zajedno", rekao je on. 

Izvor : Cafe.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe