Recept : Kozaracka Kvrgusa


Sastojci Tijesto:

 150-200g brasna soli
 1-2 jaja ili ako je veliki pleh 4 jaja
 mlijeka
 vode 
1 cijelo ili ½ pileta
 soli 

Zalijevanje: 2dl mlijeka 3dl vrhnja za kuhanje 

Priprema Od sastojaka za tijesto umutiti tijesto malo gusce neko za palacinke.

 Pile iskomadati.

 1.U tevsiju nasuti ulje i staviti u zagrijan u rernu. Izvaditi zagrijanu tepsiju i saliti tijesto. U posudu u kojoj je tijesto bilo staviti piletinu posoliti i malo promjesati ps:Uzadnje vrijeme po mesu pospem  1 mali kaskicu vagete. Meso bude jos ukusnije a tijesto se uposte nepromjeni nimalo. 

2.Poredati meso po tjestu i staviti peci. 

3.Peci oko 20 minuta na 220 stepeni i kad Kvrgusa dobro porumeni tempereturu smanjiti i nastaviti peci dok se meso neispece. 

4.Gotovu kvrgusu zaliti sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje pa ponovo vratiti u pecnicu i ostaviti oko 5-10 minuta. 

5.Kvrgusu izvaditi i pokriti tacnom da se hladne dok se pripreme tenjuri i viljuske.

 6.Zadnje sto vam preostaje jeste da sjednete i prenajedete se jer je nemoguce prestati jesti nesto ovako dobro.



Objavi komentar

0 Primjedbe