Sastojci Tijesto:
150-200g brasna soli
1-2 jaja ili ako je veliki pleh 4 jaja
mlijeka
vode
1 cijelo ili ½ pileta
soli
Zalijevanje: 2dl mlijeka 3dl vrhnja za kuhanje
Priprema Od sastojaka za tijesto umutiti tijesto malo gusce neko za palacinke.
Pile iskomadati.
1.U tevsiju nasuti ulje i staviti u zagrijan u rernu. Izvaditi zagrijanu tepsiju i saliti tijesto. U posudu u kojoj je tijesto bilo staviti piletinu posoliti i malo promjesati ps:Uzadnje vrijeme po mesu pospem 1 mali kaskicu vagete. Meso bude jos ukusnije a tijesto se uposte nepromjeni nimalo.
2.Poredati meso po tjestu i staviti peci.
3.Peci oko 20 minuta na 220 stepeni i kad Kvrgusa dobro porumeni tempereturu smanjiti i nastaviti peci dok se meso neispece.
4.Gotovu kvrgusu zaliti sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje pa ponovo vratiti u pecnicu i ostaviti oko 5-10 minuta.
5.Kvrgusu izvaditi i pokriti tacnom da se hladne dok se pripreme tenjuri i viljuske.
6.Zadnje sto vam preostaje jeste da sjednete i prenajedete se jer je nemoguce prestati jesti nesto ovako dobro.
0 Primjedbe