OVO JE PRAVA ISTINA O „PRVOM MAJU“. IZNENADIT ĆETE SE KADA SAZNATE ISTINU O SLAVLJU OVOG „PRAZNIKA“.


OVO JE PRAVA ISTINA O „PRVOM MAJU“. IZNENADIT ĆETE SE KADA SAZNATE ISTINU O SLAVLJU OVOG „PRAZNIKA“.
Niste ni znali koga veličate ako slavite „Praznik rada“
To što se kod nas slavi kao prvi maj, odnosno "praznik rada", ustvari je običaj koji potječe još od poganskih vremena. U originalu se to zove Valpurgijska noć. Po narodnom njemačkom vjerovanju Valpurgijska noć (ona s 30. travnja na 1. svibnja) noć je kada se vještice skupljaju na Brocken planini i kada se savjetuju sa svojim bogovima. Inače, ta Valpurgijska noć jedan je od najvažnijih sotonističkih blagdana i redovno podrazumijeva rituale i ljudsko žrtvovanje.
Korijeni ove teorije nalaze se u i životu Adama Weishaupta, rimokatoličkog svećenika, jezuita i profesora kanonskog prava na Sveučilištu u Inglostadtu koji se rodio 1. svibnja 1748. godine u židovskoj obitelji koje je početkom 17. stoljeća bila pokrštena od strane rimokatolika u njemačkom gradu Inglostadtu.
Weishaupt je u povijesti poznat kao rimokatolički svećenik koji je odlučio da će pod svaku cijenu postati poznat te je u jednom trenutku u svom životu skrenuo s crkvenog puta i počeo se baviti vještičarenjem i sotonizmom.
Anton LaVey, pak, američki pisac, sotonist i okultist je u toj Valpurgijskoj noći osnovao svoju sotonističku crkvu. On je smatrao Valpurgijsku noć najdemonskijim praznikom u čitavoj godini. Kada vještice i demoni krstare zemljom, orgijama slaveći rođenje proljeća i Sotonu. LaVey je obrijao svoju glavu prilikom stvaranja sotonističke crkve kako bi podsjetio na egzekutora, odbacujući Sveto Trojstvo i duhovni život u zamjenu za odanost paklu i materijalnim zadovoljštinama.
I u Hrvatskoj se taj "praznik rada" slavi masovno i obiteljski što se u potpunosti kosi s naučavanjem Božje riječi koja jasno kaže "radi šest dana a sedmi dan odmaraj", što bi značilo da smo dobili jasnu zapovijed da je praznik rada svaki 7. dan u tjednu. Ovaj praznik rada nema veze s Bogom, ali ima sa Sotonom jer to je dan kada ga cijela planeta svjesno ili nesvjesno slavi. Čitava zemlja i svi oni koji direktno ili indirektno sudjeluju u tom ritualu, zapravo na taj dan veličaju Sotonu.
Na taj dan osim sotonističke Valpurgijske noći, slavi se i rođendan Iluminata. Prema jednoj predaji, Adam Weishaupt se zapanjio kada je saznao da je dan njegovog rođenja vezan za drevno pogansko vjerovanje i običaj poganskog praznika Beltan koji se slavio u čast prirode i plodnosti, a kojeg su pogani praznovali 30. travnja, te sotonističkog praznika Valpurgijska noć koji se slavio u noći između 30. travnja i 1. svibnja.
Tada je odlučio da ćr svoj 28. rođendan, 1. svibnja 1776. godine, osnovati tajno sotonističko bratstvo pod nazivom Iluminati. Nadalje pojedini povijesni zapisi govore u prilog činjenici da je Adam Weishaupt s Iluminatima odlučio cijelom svijetu nametnuti organizirani 'doček 1. svibnja' i praznovanje sotonističkog praznika Valpurgijska noć, čijim bi se praznovanjem cijeli svijet poklonio Luciferu. Iluminati su potom, koristeći svoj veliki utjecaj u Americi, organizirali demonstracije radnika u Chicagu i sukob radnika sa policijom 1. svibnja 1886. godine.
Nakon toga, službeni dogovor dogodio se 1889. u Parizu kada je održan prvi kongres komunističke Druge internacionale. Na tom kongresu osim komunista sudjelovali su masoni svih vrsta, spiritisti i okultisti. Tamo je odlučeno da se svake godine praznuje proljetni praznik rada te da to bude su spomen "palih " radnika u obračunu s policijom u Chicagu.
Pojedini istraživači Iluminata izvlače iz ovih podataka činjenicu da je to tajno društvo uspjelo ishoditi da cijeli svijet 1. svibnja, pod krinkom 'humanizma i zaštite prava radnika', zapravo slavi njihov rođendan, odnosno dan osnivanja i na taj način zajedno s njima veliča slavi u svetkuje Lucifera odnosno Sotonu.
Što se tiče samog naziva "prvi maj", znamo da je "maj" peti mjesec u godini. Zašto koristimo baš taj naziv za 5. mjesec? Januar je npr. dobio naziv po demonu "Janusu" (Wikipedia) i koriste ga mnoge zemlje u svojem nazivu za prvi mjesec u godini koji simbolizira početak nove godine (novih poslova), a također i tog demona Janusa koji je zapravo rimski bog vremena, simbolizira početak i ulazak u radove. Ima glavu s dva lica. Jedno je mladenačko, a drugo staračko i okrenuta su na suprotne strane. Simbol je kaosa i dvoličnosti. Zato mi imamo naziv za 1. mjesec "Siječanj", a ne Januar. Pa zašto onda koristiti terminologiju "1. maj"? Zapravo, ako malo bolje pogledate, cijeli julijanski kalendar je mjesece dobio po imenima demona, samo mi u hrvatskoj imamo nazive "Siječanj", "Veljača", "Ožujak" itd. pa smo vjerovatno i zato cijelom svijetu "trn u oku" jer smo po svemu drukčiji od drugih.

dnevno.hr

Objavi komentar

0 Primjedbe